Naša zgodba
in filozofija

V laboratoriju Puressentiel si prizadevamo črpati najboljše iz narave na okolju prijazen in odgovoren način, da bo narava v svoji najčistejši obliki dostopna vsem. Zato smo poenostavili tradicionalni pristop uporabe eteričnih olj in ob podpori botanikov, toksikologov, specialistov aromaterapije, zdravnikov in farmacevtov ustvarili učinkovite izdelke s prijetnimi teksturami in vonji ter z jasnimi navodili za varno in enostavno uporabo.

Ponujamo naravne rešitve za lajšanje vsakodnevnih tegob: izdelke za čiščenje notranjega zraka, za dobro počutje, za spanje, za dihala, za nego sklepov in mišic …

Danes Puressentiel nudi že več kot 280 izdelkov, katerih učinkovitost je bila dokazana v 500 kliničnih študijah in testih. Temeljijo na 100 % ekoloških in čistih eteričnih oljih (EOBBD STANDARD*) in so ustvarjeni za vsakodnevno uporabo celotne družine.

To so izdelki, ki jih z veseljem in ponosom uporabljamo tudi sami.

Isabelle in Marco Pacchioni,
ustanovitelja laboratorija Puressentiel

*Essential Oil Botanically and Biochemically Defined standard, ki zagotavlja eterična olja najvišje kakovosti iz vrhunsko sledljivostjo. Eterična olja v posameznem pakiranju niso na voljo v prosti prodaji.

3 najpomembnejše vrednote

Na naši poti nas vsakodnevno vodijo tirje stebri oziroma vrednote:

1. Naj bo aromaterapija dostopna vsem.

2. Vsakemu ponuditi možnost, da prevzame odgovornost za naravno in okoljsko ozaveščeno delovanje.

3. Ustvarjanje novega načina razmišljanja in dojemanja zdravja: bolj čisto, bolj naravno in bolj učinkovito.

Velika pustolovščina

 

Laboratorij Puressentiel sta leta 2005 ustanovila Isabelle in Marco Pacchioni iz strasti do aromaterapije in naravnih učinkovin. S svojimi izdelki, enostavnimi za uporabo, sta spremenili trg eteričnih olj in aromaterapijo približala ljudem.

Oba sta se že prej prepričala o učinkovitosti aromaterapije v vsakdanjem življenju, na tej avanturi pa sta ju podprla sin Rocco in Florence, Marcova sestra. Nastal je družinski in neodvisen laboratorij aromaterapevtskih izdelkov.

Družinski zgodbi se je pridružila tesno povezana in ambiciozna ekipa, partnerji, dobavitelji in seveda milijoni zvestih in zadovoljnih uporabnikov po vsem svetu.

Puressentiel: aromaterapija na voljo vsem

 

Obkroženi z botaniki, inženirji, profesionalnimi aromaterapevti in toksikologi, zdravniki in farmacevti oblikujemo inovativne, učinkovite in praktične izdelke ter skrbimo za prijetne teksture in dišave.

Dostop do eteričnih olj in njihovo uporabo poenostavljamo z izdelki, enostavnimi za uporabo, ki jasno prikazujejo metode in navodila za uporabo. Vsakodnevno ponujamo naravne rešitve za boljše počutje: od čiščenja zraka v zaprtih prostorih do nege sklepov in mišic, vključno z dobrim počutjem dihalnih poti, spanjem … Danes Puressentiel obsega že več kot 280 izdelkov, katerih učinkovitost je bila dokazana v 500 kliničnih študijah in testih.*

*Podatki s trga aromaterapije Gers Francija 2020.