SPROŠČANJE

PURESSENTIEL® REST & RELAX

Sproščujoče pršilo za prostor z 12 eteričnimi olji

Pršilo s sproščujočimi eteričnimi olji uporabite podnevi in zvečer.  Podnevi zagotavlja sprostitev in pomaga umiriti napetost, ponoči pa nas pripravi na spanec, omogoča obnovitveni sen ter mirne in prespane noči.

Pakiranje: 75 ml, 200 ml

O izdelku:

Sproščujoče pršilo z 12 eteričnimi olji je aromaterapevtski izdelek, ki pomaga pri vsakodnevnem spopadanju s stresom, umirjanju čutov in sprostitvi. Uporabljamo ga lahko podnevi in ​​ponoči:

 • Podnevi: zagotavlja sprostitev in pomaga umiriti napetost
 • Ponoči: pripravlja na spanec in omogoča miren in obnovitveni sen.
  Prednosti:

  AROMATERAPEVTSKI IZDELEK

  Vsebuje botanično in biokemijsko opredeljena eterična olja najvišje kakovosti.

  Vsebuje 100 % sestavin naravnega izvora.

  • brez barvil
  • brez konzervansov
  • brez sintetinih dišav
  • KLINIČNO DOKAZANA UČINKOVITOST

  Nadzor porekla Ecocert Greenlife F32600

   

  Spanje:

  Dober spanec je esencialnega pomena za zdravje in preživetje. Spanje predstavlja približno tretjino življenja in je nujno za ravnovesje vseh fizioloških procesov. Številni ljudje imajo težavo zaspati ali pa se ponoči prebujajo in se zjutraj zbujajo neprespani. S starostjo se te težave navadno stopnjujejo in ni prav, da jih zanemarite. Pri lajšanju težav s spanjem si lahko pomagate na naraven način. Izdelki, ki vsebujejo sproščujoča  eterična olja vas lahko zazibajo v spanec in omogočijo mirne in prespane noči. 

   Dokazana učinkovitost:

   Klinična študija Puressentiel Sommeil

   Izvedena na Francoskem nacionalnem inštitutu za preučevane spanja in budnosti  v Parizu pod vodstvom prof. dr. Damiena Legera:

   Pri 47 preiskovancih, ki so imeli težavo s plitvim spancem so preizkušali učinkovitost in toleranco Puressentiel Rest & Relax sproščujočega pršila za prostor z 12 eteričnimi olji.

   Ugotovili so:

   • Podaljšanje časa spanja v povprečju za 21 minut glede na referenčno vrednost
   • Jutranja dinamika izboljšana za 15,8% po 4 tednih uporabe glede na referenčno vrednost
   • Povečanje jutranje spočitosti od 2. tedna uporabe in znatno povečanje spočitosti po 4 tednih (18,1 %)
   • Ocena kakovosti noči se je do 4. tedna izboljšala za 12,5 %
   • Ocena kakovosti spanca po Spieglovi lestvici* se je med referenčnim tednom in 4. tednom izboljšala za 8,3 %

   Rezultati kažejo na podaljšanje časa spanja in izboljšanje kakovosti spanca v 3 tednih neprekinjene uporabe izdelka + 1 tednom neuporabe (1. teden). Ugoden učinek so dokazali ponoči in podnevi, predvsem zjutraj.

   Po prekinitvi uporabe ni bilo opaziti poslabšanja ali znakov odtegnitvenega sindroma, toleranca in sprejemljivost pa sta bili odlični.

   Ti rezultati spodbujajo nadaljnje raziskave za boljše razumevanje učinka Puressentiel® Rest & Relax sproščujočega pršila za prostor z 12 eteričnimi olji.

   *Spieglova lestvica je validirana lestvica, ki se uporablja v primerjalnih študijah in ocenjuje kakovost spanja po 6 kriterijih: času uspavanja, kakovosti spanca, trajanju spanca, prebujanju ponoči, količini sanj in jutranjem prebujanju

   Potrošniški test Puressentiel

   98,93 % zadovoljstvo pri 2332 uporabnikih

     

    Navodilo:

    Pršilo je namenjeno uporabi v prostoru. Razpršite ga v 4 kote spalnega prostora ali na prtiček, ki ga položite na nočno omarico oz. ob vzglavje postelje. Pred uporabo natančno preberite navodila na etiketi.

    Sestavine:

    Eterična olja: azijski palisander (rožni les), rimska kamilica, vednozelena cipresa, prava sivka, limonska trava, mandarina, majaron, neroli, pomaranča, palmarosa, grenka pomaranča (petitgrain), sandalovina.

    Vsebuje bioalkohol rastlinskega porekla, ki ni denaturiran s ftalati.

    Vsebuje: D-LIMONEN*, GERANIOL*. Lahko povzroči alergijski odziv. 

    * naravno prisotne snovi v eteričnih oljih

    Ker so vse sestavine naravnega izvora, lahko pride do odstopanj v vonju, kar pa ne vpliva na učinkovitost izdelka. 

    Previdnostni ukrepi:

    Ne uporabljajte v prisotnosti občutljivih oseb, kot na primer otrok, mlajših od 1 leta, nosečnic ali doječih mater, oseb z anamnezo konvulzivnih ali epileptičnih motenj, oseb z alergijo na katero od sestavin zmesi ali domačih živali. Po pršenju počakajte 30 minut in šele nato dovolite otrokom v prostor. Pred uporabo pri ljudeh z diagnosticirano boleznijo ali pri otrocih se posvetujte z zdravnikom ali z zdravstvenim strokovnjakom. Samo za zunanjo uporabo. Preprečiti stik z očmi, sluznicami in kožo.  Shranjevati ločeno od živil, pijače in hrane za živali. Ne zaužiti.

    Lahko vnetljiva tekočina in hlapi. Povzroča hudo draženje oči. Vsebuje:  D-LIMONEN*, GERANIOL*.Lahko povzroči alergijski odziv kože. Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda. Hraniti zunaj dosega otrok.

    PRI STIKU S KOŽO: Umiti z veliko vode/mila. Če nastopi draženje kože ali se pojavi izpuščaj: Poiščite zdravniško pomoč/oskrbo. PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem. Če draženje oči ne preneha: Poiščite zdravniško pomoč/oskrbo. PRI ZAUŽITJU: Takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE / zdravnika. Hraniti ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov vžiga. Kajenje prepovedano. Preprečiti vdihavanje prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila. Ne jesti, piti ali kaditi med uporabo tega izdelka. Odstraniti vsebino/posodo  pri pooblaščenem zbiralcu ali odstranjevalcu nevarnih odpadkov.

    Proizvajalec:Laboratoire PURESSENTIEL® - AvenueMolière 144, 1050 Bruselj – Belgija , Tel: +32 (0) 2 896 44 88, www.puressentiel.com  Izdelano v Franciji.  

    NEVARNO

    Obvezno dodaj sliko piktogramov

     

    Osredotočeni na sestavine

    Prava sivka
    Lavandula angustifolia
    Sladka pomaranča
    Citrus sinensis
    Petitgrain
    Citrus aurantium ssp. amara (folia)
    Muškatna kadulja
    Salvia sclarea
    Majaron
    Origanum majorana

    Sorodni izdelki

    REST & RELAX® Masažni balzam za dojenčke s 3 eteričnimi olji

    Kremna tekstura balzama za dojenčke s hranljivimi  in vlažilnimi sestavinami (olivno olje in olja sladkih mandljev, makadamije ter grozdnih pečk)  omogoča nežno masažo, sproščujoča eterična olja pa pomagajo pri pripravi na spanec.

    Pakiranje: 30 ml

    STRESS Roll-On za sproščanje z 12 eteričnimi olji

    Vzemite si trenutek zase in nekaj vdihov namenite sprostitvi. Stress Roll-On vsebuje 12 eteričnih olj, ki pomagajo sprostiti napetost, blažijo občutke zaskrbljenosti, jeze in nervoze, umirijo živčnost in izboljšajo razpoloženje. Naj vam stres ne uničuje več življenja.

    Pakiranje: 5 ml

    REST & RELAX® Sproščujoče pršilo za prostor z 12 eteričnimi olji

    Pršilo s sproščujočimi eteričnimi olji uporabite podnevi in zvečer.  Podnevi zagotavlja sprostitev in pomaga umiriti napetost, ponoči pa nas pripravi na spanec, omogoča obnovitveni sen ter mirne in prespane noči.

    Pakiranje: 75 ml, 200 ml