PROTI PIKOM
PURESSENTIEL® ANTI STING

Roll-on s pomirjevalnim učinkom z 11 eteričnimi olji

Roll-on z edinstveno kombinacijo enajstih eteričnih olj je odličen pri pikih insektov, drugega mrčesa in draženju zaradi rastlin. Takoj pomiri nadležno srbenje in draženje.

5 ml

   

O izdelku:

Puressentiel ANTI-STING  Roll-on s pomirjevalnim učinkom z 11 eteričnimi olji  pomaga blažiti srbenje in pekoč občutek, ki sta posledica pikov insektov in drugega mrčesa (komarjev, tigrastih komarjev, os, čebel, sršenov, obadov, klopov, stenic, pajkov, bolh…) ter stika z določenimi vrstami rastlin (npr. kopriva).

Ne pustite, da vam nadležno srbenje pokvari dan. Roll-on je priročen, majhen in praktičen, zato ga imate lahko vedno s seboj.

Prednosti:

AROMATERAPEVTSKI IZDELEK

Aktivne sestavine 100 % naravnega izvora

EOBBD – biokemijsko in botanično opredeljena eterična olja najvišje kakovosti.

  • brez barvil
  • brez konzervansov
  • brez mineralnih olj
  • brez sintetičnih dišav
  • brez fototoksičnih učinkov*

*Preizkus pri 30 uporabnikih – po uporabi se ob izpostavljanju kože sončnim žarkom se ne pojavi draženje ali izpuščaj.

Navodilo:

Pred uporabo dobro pretresite. Za pomiritev zaradi pikov mrčesa ali zaradi rastlin razdražene kože nanesite roll-on neposredno na prizadeto mesto. Na obrazu ne nanašajte v okolici oči ali ust. Po uporabi si temeljito operite roke.

Odgovorni do okolja:

Za ohranjanje čistega okolja na ovojnini uporabljamo rastlinska črnila, karton za ovojnino pa je primeren za recikliranje in izvira iz trajnostno upravljanih gozdov. Prosimo, reciklirajte ovojnino, če jo boste zavrgli!

Sestavine:

Eterična olja: čajevec, limonska trava, cejlonska citronela, javanska limonska trava (javanska citronela), limonski evkalipt (citriodora), geranija, nageljnove žbice, prava sivka, lavandin, poprova meta, niauli

AQUA  (WATER),  ALCOHOL POLYSORBATE  60*,  CYMBOPOGON  FLEXUOSUS  OIL,  CYMBOPOGON  NARDUS  (CITRONELLA)  OIL,  CYMBOPOGON  WINTERIANUS  HERB  OIL,  LAVANDULA  ANGUSTIFOLIA  (LAVENDER)  OIL,  CITRAL**, MENTHA PIPERITA (PEPPERMINT) OIL, LINALOOL**, GERANIOL**,  EUCALYPTUS  CITRIODORA  OIL,  LAVANDULA  HYBRIDA  GROSSO  HERB  OIL,  PELARGONIUM  GRAVEOLENS  OIL,  EUGENIA  CARYOPHYLLUS  (CLOVE)  BUD  OIL,  MELALEUCA  ALTERNIFOLIA (TEA TREE) LEAF OIL, MELALEUCA VIRIDIFLORA  LEAF  OIL,  CITRONELLOL**,  LIMONENE**,  EUGENOL**,  ISOEUGENOL**,  FARNESOL**, COUMARIN**.  

*iz rastlinskih olj

**snovi, naravno prisotne v eteričnih oljih

 

Zanimivosti:

Številni ljudje verjamejo, da so komarji občutljivi na raven krvnega sladkorja, kar pa ne drži. Komarji zazanajo ogljikov dioksid v izdihanem zraku in skozi kožo svojih gostiteljev. Pogosteje pikajo osebe z višjo telesno temperaturo in z močnejšim telesnim vonjem. Pikajo le samice, ki s krvjo dobijo beljakovine, nujne za dozorevanje jajčec.

Podobno kot za krvni sladkor številni verjamejo tudi, da komarje privlači svetloba. Res je, da različne barve luči različno privlačijo komarje (najbolj zelena in modra svetloba), vendar skozi umetno svetlobo zgolj skušajo dobiti logični občutek za svojo okolico. Rdeče in rumene svetlobe sploh ne zaznavajo. Bolj kot svetloba komarje privlači ogljikov dioksid, zato najbolj učinkovite pasti za komarje oddajajo ta plin.

 

Osredotočeni na sestavine

Javanska limonska trava
Cymbopogon winterianus
Pelargonija
Pelargonium x asperum
Prava sivka
Lavandula angustifolia
Limonska trava
Cymbopogon flexuosus
Citronela
Cymbopogon nardus

Sorodni izdelki

Anti-Sting Repelent v pršilu za dojenčke in otroke

Repelent za dojenčke nudi dolgotrajno in učinkovito zaščito pred piki komarjev, vključno s tigrastimi komarji, pred klopi ter drugimi pikajočimi in grizočimi insekti kot so npr. peščene muhe.

Pakiranje: 60 ml

Anti-Sting Roll On s pomirjevalnim učinkom z 11 eteričnimi olji

Roll-on z edinstveno kombinacijo enajstih eteričnih olj je odličen pri pikih insektov, drugega mrčesa in draženju zaradi rastlin. Takoj pomiri nadležno srbenje in draženje.

Pakiranje: 5 ml

Anti-Sting Roll-on repelent za obraz in telo

Repelent za obraz in telo zagotavlja do 7 ur zaščite pred navadnimi, tigrastimi in tropskimi komarji, pred klopi in pred peščenimi muhami.

Pakiranje: 50 ml

Anti-Sting Pršilo proti komarjem in drugim insektom

Učinkovito in dolgotrajno (do 7 ur) odganja komarje in ostale pikajoče insekte v obremenjenih zmernih in tropskih področjih. Vsebuje aktivno učinkovino naravnega izvora.

Pakiranje: 75 ml

Anti-Sting Pršilo proti komarjem in drugim insektom

Učinkovito in dolgotrajno (do 7 ur) odganja komarje in ostale pikajoče insekte v obremenjenih zmernih in tropskih področjih. Vsebuje aktivno učinkovino naravnega izvora.

Pakiranje: 200 ml

Anti-Sting Pomirjevalna krema za dojenčke

Skrbno formulirana pomirjevalna krema za nego občutljive kože dojenčkov in malčkov po pikih insektov, rastlinskih ožigih in drugih razlogih za draženje.

Pakiranje: 60 ml

Anti-Sting Intenzivna pomirjevalna krema

Pomaga blažiti razdraženost in srbež, ki ju povzročajo piki žuželk ter blaži reakcije kože na rastline.

Pakiranje: 40 ml