PROTI UŠEM 

PURESSENTIEL® POUDOUX

ANTI-LICE Pršilo proti ušem z repelentnim učinkom

Repelent za učinkovito zaščito pred ušmi v primeru izbruha ušivosti v vrtcih in šolah. Preprečuje naselitev uši na lasišče in zagotavlja zanesljivo in dolgotrajno zaščito do 24 ur**.

 

75 ml

O izdelku:

Pršilo proti ušem z repelentnim učinkom je odlična preventiva za za preprečevanje ušivosti v primeru izbruha (npr. v vrtcu ali šoli). Prepreči naselitev uši na lasišče in zagotavlja učinkovito zaščito do 24 ur*. Vsebuje aktivno učinkovino na osnovi eteričnega olja limonskega evkalipta in je brez nevrotoksičnih insekticidov. Lase nežno odišavi z naravnim, prijetnim in svežim vonjem. Praktično pršilo omogoča hiter in enostaven nanos in je primerno za vsakodnevno uporabo, saj ne masti in ne poškoduje las. Uporablja se lahko pri odraslih in pri otrocih od dopolnjenega 3. leta starosti. Ne vsebuje potisnega plina in je brez sintetičnih dišav. 

* *V skladu z veljavnimi predpisi so bili preizkusi učinkovitosti in dokazi nestrupenosti do okolja opravljeni na nevretenčarjih (učinkovitost: uši, bolhe, stenice, gnide… nestrupenost za okolje: Danio rerio).
**Laboratorijsko preizkušena učinkovitost: zagotavlja do 24 ur zaščite.

Prednosti:
  • Odganja uši
  • Brez nevrotoksičnih snovi
  • Zagotavlja do 24 ur zaščite**
  • Preprečuje infestacijo z ušmi
  • 100 % sestavin rastlinskega izvora
  • Brez potisnih plinov in sintetičnih dišav
  • Laboratorijsko preizkušena učinkovitost**.
Zanimivosti:
  • Uši ne preživijo daleč od lasišča. Uš zelo hitro oslabi in povprečno preživi le 4 – 12 ur, v kolikor nima dostopa do gostitelja (torej primernega lasišča). Zato je strah pred uporabo druge postelje, blazine, ali sedežne garniture (npr v hotelu, apartmaju, na obisku) odveč.

 

  • Prepričanje, da uš skače z otroka na otroka je napačno. Ko uš najde svojega gostitelja, se čvrsto oprime las in zlepa ne zapusti lasišča. Prenos med ljudmi je mogoč le pri tesnem stiku dveh glav (lasišč), kar pa se najpogosteje dogaja med otroki v vrtcih in šolah.
Navodilo:

Ne pršite v smeri proti očem. Med uporabo zaščitite oči. Na lase nanesite 5 – 7 razprškov (0,9 – 1,26 ml), pri čemer se osredotočite predvsem na občutljiva mesta (zatilje, področje za ušesi). Da zagotovite 24-urno* zaščito v času izbruhov ušivosti, uporabljajte pršilo ves čas izbruha 1-krat na dan zjutraj. Brez izpiranja in brisanja. Pustite, da se posuši (brez uporabe sušilca za lase). Po uporabi si operite roke.

 

Sestavine:

Vsebuje*: CITRONELOL in CINEOL. Lahko povzroči alergijski odziv. *snovi, naravno prisotne v eteričnem olju

Aktivna snov:  **eterično olje limonskega evkalipta (Eucalyptus citriodora), hidrirano, ciklizirano** (CAS 1245629-80-4): 64 g/kg. **Rastlinski izvor, pridobljeno iz limonskega evkalipta.

Biocid PT19: Repelent. Proizvod za nadzor nad škodljivimi organizmi 

Previdnostni ukrepi:

Pozorno preberite in upoštevajte vsa navodila.Ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od treh let, nosečnicah in doječih materah ter v primeru preobčutljivosti na katero od sestavin izdelka. Uporabljajte izključno za namen, naveden na ovojnini. Prenehajte z uporabo v primeru netolerance, draženja ali občutka nelagodja.

Vnetljiva tekočina in hlapi.  Povzroča hudo draženje oči. Vsebuje*: CITRONELOL in CINEOL. Lahko povzroči alergijski odziv. Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda. Hraniti zunaj dosega otrok. Pozorno preberite in upoštevajte vsa navodila. Hraniti ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov vžiga. Kajenje prepovedano. Ne jesti, piti ali kaditi med uporabo tega izdelka. Preprečiti sproščanje v okolje. PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem. Če draženje oči ne preneha: Poiščite zdravniško pomoč/oskrbo. PRI ZAUŽITJU: Takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE / zdravnika. Odstraniti vsebino/posodo pri pooblaščenem zbiralcu ali odstranjevalcu nevarnih odpadkov.  Za zunanjo uporabo. Laboratorijsko preizkušena učinkovitost do 24 ur. *snovi naravno prisotne v eteričnem olju Aktivna snov:  **eterično olje limonskega evkalipta (Eucalyptus citriodora), hidrirano, ciklizirano** (CAS 1245629-80-4): 64 g/kg. **Rastlinski izvor, pridobljeno iz limonskega evkalipta. Biocid PT19: Repelent. Proizvod za nadzor nad škodljivimi organizmi

Proizvajalec: Laboratoire PURESSENTIEL® – Avenue Molière 144, 1050 Bruselj – Belgija , Tel: +32 (0) 2 896 44 88, www.puressentiel.com  Izdelano v Franciji.

UFI: 28RE-C3DY-P005-40RR

POZOR

 Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu

Sorodni izdelki

ANTI-LICE® Nežen ekološki šampon za lajšanje odstranjevanja uši

Naravni organski šampon z eteričnimi olji za učinkovito odstranjevanje gnid in mrtvih uši.

Pakiranje: 200 ml

ANTI-LICE® Losjon za preprečevanje ušivosti z glavnikom

Losjon s 100 % naravnih sestavin brez nevrotoksičnih insekticidov. Edinstvena kombinacija rastlinskih olj, ki uničujejo uši in gnide ter eteričnih olj, ki učinkujejo antiseptično in pomirjajo razdraženo lasišče. 

Pakiranje: 100 ml

 ANTI-LICE® Pršilo proti ušem z repelentnim učinkom

Pršilo 100% rastlinskega porekla učinkuje repelentno in preprečuje naselitev uši na lasišče. V primeru epidemije ušivosti omogoča do 24 ur** učinkovite zaščite.

Pakiranje: 75 ml