PROTI PIKOM

PURESSENTIEL® ANTI STING

Pršilo proti komarjem in drugim insektom

Učinkovito in dolgotrajno (do 7 ur) odganja komarje in ostale pikajoče insekte v obremenjenih zmernih in tropskih področjih. Vsebuje aktivno učinkovino naravnega izvora.

Pakiranje: 75 ml

   

O izdelku:

Zahvaljujoč aktivni učinkovini rastlinskega izvora na osnovi eteričnega olja limonskega evkalipta učinkovito in dolgotrajno odganja komarje, druge pikajoče in grizoče insekte (peščene muhe) in klope. Uporaba izdelka predstavlja eno od metod preprečevanja vektorskih bolezni v obremenjenih zmernih in tropskih območjih: zika mrzlice, malarije, denge, rumene mrzlice, čikungunje, lajmske borelioze in drugih. Edinstveno pršilo s pomirjevalnim učinkom vsebuje tudi 5 eteričnih olj (čajevec, javanska citronela, lavandin, niauli in poprova meta), ki pomirijo razdraženo kožo takoj po pikih insektov. Pršilo z dvojnim učinkom je vaš največji zaveznik pri izvajanju aktivnosti na prostem.

Prednosti:
  • Učinkuje do 7 ur (1).
  • Brez potisnih plinov
  • Brez nevrotoksičnih snovi
  • Primerno po dopolnjenem 30. mesecu
  • Aktivna učinkovina rastlinskega izvora
  • DVOJNI UČINEK: ODGANJA MRČES IN POMIRJA
  • Proti tigrastim komarjem, drugim insektom in klopom
Dokazana učinkovitost:

Laboratorijsko preizkušena učinkovitost*:

  • do 7 ur zaščite pred tigrastimi komarji (Aedes albopictus), navadnimi komarji (Culex pipiens) in peščenimi muhami (Phlebotomus duboscqi)
  • do 6.5 ur zaščite pred tropskimi komarji (Aedes aegypti, Anopheles gambiae)
  • do 5 ur zaščite pred klopi (Ixodes ricinus)

Plavanje in potenje lahko zmanjšata trajanje zaščite.

*V skladu z veljavnimi predpisi so bili preizkusi učinkovitosti in dokazi nestrupenosti do okolja opravljeni na nevretenčarjih (učinkovitost: komarji, klopi, peščene muhe, bolhe in stenice, oblačilni molji, uši, pršice itd., nestrupenost za okolje: Danio rerio).

Navodilo:

Pred uporabo dobro pretresite. Izdelek enakomerno napršite po vsem telesu (6 razprškov). Na obrazu:  1 razpršek nanesite na dlani in ga nanesite na lica in čelo. Nanos ponovite, če je potrebno, vendar ne uporabite več kot 3-krat na dan. Po uporabi si operite roke. Po plavanju in v primeru potenja je potrebno nanos ponoviti. 

Pršilo uporabljajte previdno. Pred uporabo vedno preberite vsa navodila in informacije na etiketi.

Kadar ste na poti, ne pozabite na naš roll-on s pomirjevalnim učinkom, za katerega je prostor v vsaki torbici, zagotavlja pa hitro pomiritev kože po pikih. https://puressentiel.si/izdelki-cista-moc-narave/protiv-uboda/repellent-roller-face-body/

Sestavine:

Aktivna snov: eterično olje limonskega evkalipta (Eucalyptus citriodora), hidrirano, ciklizirano** (CAS 1245629-80-4) : 300 g/kg. **Rastlinski izvor, pridobljeno iz limonskega evkalipta

Biocid PT19: Repelent. Proizvod za nadzor nad škodljivimi organizmi.

Vsebuje: CINEOL**, CITRONELOL**, CITRONELAL**, Melaleuca viridifolia ekstr., LIMONEN**, LINALOL**, GERANIOL**, L-MENTAN-3-ON**. Lahko povzroči alergijski odziv. **snovi, naravno prisotne v eteričnih oljih. Vsebuje alkohol rastlinskega porekla.

Eterična olja: javanska limonska trava – citronela (Cymbopogon winterianus), lavandin (Lavandula hybrida »grosso«), poprova meta (Mentha x piperita), niauli (Melaleuca viridiflora), čajevec (Melaleuca alternifolia)

Previdnostni ukrepi:

Ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od 30 mesecev, nosečnicah ali doječih materah. Pri otrocih, starejših od 30 mesecev, ne prekoračite odmerka 7 razprškov na dan (1 razpršek = 0,18 ml). Izogibajte se stiku z očmi, ranami in sluznicami. Shranjujte pri sobni temperaturi, ločeno od živil, pijače in hrane za živali. Uporabljajte le v dobro prezračevanih prostorih in preprečite razlitje v okolje.

Lahko povzroči alergijski odziv. Vnetljiva tekočina in hlapi.  Povzroča hudo draženje oči. Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda. Hraniti zunaj dosega otrok. Pozorno preberite in upoštevajte vsa navodila. Hraniti ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov vžiga. Kajenje prepovedano. Preprečiti sproščanje v okolje. PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem. Če draženje oči ne preneha: Poiščite zdravniško pomoč/oskrbo. PRI ZAUŽITJU: Takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE/zdravnika. Odstraniti vsebino/posodo pri pooblaščenem zbiralcu ali odstranjevalcu nevarnih odpadkov.

Proizvajalec: Laboratoire PURESSENTIEL® – Avenue Molière 144, 1050 Bruselj – Belgija , Tel: +32 (0) 2 896 44 88, www.puressentiel.com  Izdelano v Franciji.  

UFI: 861F-X0ES-E00F-41E2

POZOR

Priporočamo:

Kadar ste na poti, ne pozabite na naš roll-on s pomirjevalnim učinkom, za katerega je prostor v vsaki torbici, zagotavlja pa hitro pomiritev kože po pikih. 

https://puressentiel.si/izdelki-cista-moc-narave/protiv-uboda/repellent-roller-face-body/

Osredotočeni na sestavine

Javanska limonska trava (citronela)
Cymbopogon winterianus
Lavandin
Lavandula hybrida ‘grosso’
Poprova meta
Mentha x piperita
Niauli
Melaleuca viridiflora
Čajevec
Melaleuca alternifolia

Sorodni izdelki

Anti-Sting Repelent v pršilu za dojenčke in otroke

Repelent za dojenčke nudi dolgotrajno in učinkovito zaščito pred piki komarjev, vključno s tigrastimi komarji, pred klopi ter drugimi pikajočimi in grizočimi insekti kot so npr. peščene muhe.

Pakiranje: 60 ml

Anti-Sting Roll On s pomirjevalnim učinkom z 11 eteričnimi olji

Roll-on z edinstveno kombinacijo enajstih eteričnih olj je odličen pri pikih insektov, drugega mrčesa in draženju zaradi rastlin. Takoj pomiri nadležno srbenje in draženje.

Pakiranje: 5 ml

Anti-Sting Roll-on repelent za obraz in telo

Repelent za obraz in telo zagotavlja do 7 ur zaščite pred navadnimi, tigrastimi in tropskimi komarji, pred klopi in pred peščenimi muhami.

Pakiranje: 50 ml

Anti-Sting Pršilo proti komarjem in drugim insektom

Učinkovito in dolgotrajno (do 7 ur) odganja komarje in ostale pikajoče insekte v obremenjenih zmernih in tropskih področjih. Vsebuje aktivno učinkovino naravnega izvora.

Pakiranje: 75 ml

Anti-Sting Pršilo proti komarjem in drugim insektom

Učinkovito in dolgotrajno (do 7 ur) odganja komarje in ostale pikajoče insekte v obremenjenih zmernih in tropskih področjih. Vsebuje aktivno učinkovino naravnega izvora.

Pakiranje: 200 ml

Anti-Sting Pomirjevalna krema za dojenčke

Skrbno formulirana pomirjevalna krema za nego občutljive kože dojenčkov in malčkov po pikih insektov, rastlinskih ožigih in drugih razlogih za draženje.

Pakiranje: 60 ml

Anti-Sting Intenzivna pomirjevalna krema

Pomaga blažiti razdraženost in srbež, ki ju povzročajo piki žuželk ter blaži reakcije kože na rastline.

Pakiranje: 40 ml